Onder leiding van enkele vriendelijke kookmoeders gingen we in de keuken aan de slag.Iedereen kreeg een schortje rond z'n middel en dan konden we aan de slag.
Ons klasje zorgde voor de soep en het hoofdgerecht.
Er moesten heel wat groenten voor de snoep versneden worden. Zo werden de uien, selders, preien en courgettes vakkundig in julienne (of toch bijna) gesneden.
Voor de hoofdschotel moesten er aardappelen worden geschild en ook prei werd gebruikt.
Kijk maar eens hoe ijverig onze kleine koks zijn.
Als laatste moest de tafel correct worden gedekt. Het bestek aan de juiste kant leggen en ook een servet mooi draperen.
maandag 6 mei 2013
-
Voor de introductie van de cijfers in het eerste leerjaar schreef jeugdauteur Rien Broere korte meeslepende verhalen over Wibbel en de beto...
-
De kinderen werden in groepen verdeeld en kregen een prent van een sprookje die zij zo goed mogelijk moesten na maken. In elke groep was...
-
Vorige week zijn we gestart met een nieuwe kern bij het lezen. In het ankerverhaal en bij de ankerwoorden staan er heel wat lichaamsdelen ce...
Welkom in het eerste leerjaar
Welkom in het eerste leerjaar Beste ouders, Jullie zoon/ dochter start in september in het eerste leerjaar. Een hele g...