maandag 30 september 2013

Vooruitblik (van 30 sept. t.e.m. 4okt.)

De eerste maand zit er bijna op. We hebben al ontzettend veel geleerd en gedaan maar er komt nog veel meer...

Deze week is het 'fietsweek'. De lessen wereldoriëntatie en muzische vorming staan in het teken van 'De fiets'.  Op maandag verkennen we de buurt en ontdekken zelf hoe (on)veilig het is rond de school. Dinsdag komt 'meester op de fiets' naar school. Hij oefent met ons allerlei vaardigheden om veilig en rustig te fietsen. We controleren zelf onze fiets. Indien nodig kunnen mama of papa nog bijsturen, want vrijdag controleert de politie onze fietsen. Zorg dat ze dan volledig in orde zijn.

 
Het eerste boekje van veilig leren lezen is uit! Maandag wordt het nieuwe ankerverhaal voorgelezen. Daarin zitten ook alle woorden die in kern 2 aan bod komen. We beginnen met het woord 'teen' en de 't'. Daarna staat ook nog 'één' en de 'ee' op het programma. De letters 't' en 'ee' komen ook uitgebreid aan bod tijdens de schrijflessen.

Tijdens de rekenlessen gaan we verder aan de slag met de hoeveelheden tot 6. We vergelijken hoeveelheden en gebruiken daarvoor allerlei tekens zoals "=". De rangorde (getallenlijnen)  en ook optellen tot 6, worden met vooral doe-opdrachten aangebracht.  

Het wordt weer een boeiende week!

Welkom in het eerste leerjaar

  Welkom in het eerste leerjaar     Beste ouders,   Jullie zoon/ dochter start in september in het eerste leerjaar. Een hele g...